Om oss

Vi är ett komplett verkstadsföretag belägna i Hede, Härjedalen. Vi har idag ca 25 anställda. Sedan 1970-talet har företaget producerat avancerad utrustning och produkter till krävande kunder inom flera områden; massaindustrin, läkemedel och livsmedelsindustrin.

Vår specialité är att utveckla, konstruera och tillverka tekniskt avancerade produkter i rostfria material

Kundvärdet baseras på hög spetskunskap och lång erfarenhet av olika material, konstruktioner, metoder och utrustning.

Kvalitet och teknisk kompetens genomsyrar allt vi gör. Våra krävande kunder utvecklar oss ständigt och med en effektiv maskinpark skapar vi optimala produktionslösningar till våra kunder.

Vi satsar på långsiktiga kundrelationer och arbetar nära våra kunder i partnerskap.

Vår kärnkompetens är produktion av komplicerade produkter

Vi jobbar främst i stål, rostfritt och aluminium. Vi erbjuder tjänster genom hela värdekedjan. Från produktutveckling och komponenttillverkning till laserskärning, maskinbearbetning, plåtbearbetning, svetsning och montering.

Vi är väldigt stolta över att klara de hårda läkemedels och livsmedelskraven som föreskrivande organ sätter som krav.

Vi kan komplexa produkter

Verkstadens maskinpark utvecklas kontinuerligt och är anpassad till både serieproduktion och komplexa produkter. Vi har vattenskärning, laserskärning, hydraulpressar för djupdragning, excenterpressar, och trycksvarvar, ett antal kantpressar, slungbläster, polermaskiner och ett antal stationer för avancerad manuell svetsning.

Våra kunder finns främst inom pappersmassa, läkemedel, livsmedelsindustrin samt fordonsindustrin.

I vår verkstad har vi legotillverkning inom skärande bearbetning, vattenskärning, laserskärning, plåt, bockning, svetsning, djupdragning och trycksvarvning.

I vårt systerföretag Stockholms Vattenskärning har vi kraftfulla 4-axliga svarvar och 5-axliga fräsar med CAM beredning från MasterCam.

Steelex AB ingår i Steelex Group-koncernen Steelex Group

Kontakta oss

Vi är alltid här för att hjälpa dig! Oavsett om du har en fråga om våra produkter eller tjänster, behöver hjälp med en beställning eller bara vill säga hej.