Svetsning

Högeffektiva maskiner tillsammans med över 20 års erfarenhet av svetsning i rostfri tunnplåt ger en oslagbar kombination och garanterar såväl hållfasthet som utseende som det kan förväntas av professionella svetsare med den erfarenhet som finns.

För fogning av produkter har vi el, gas, Mig, Mag och Tig svetsar

I sammanhanget kan nämnas att de svetsarbeten, vad avser finish och kvalitet, som blivit lagda hos oss har genomgått undersökning av USDA godkännande – ett godkännande för användning i livsmedelsindustri utfärdat av amerikanska livsmedelsverket – och befunnits mycket väl godkända.

Fakta om svetsning

MIG-svetsning används främst för aluminium samt legerade material såsom rostfritt stål, som skyddsgas används argon, helium eller en blandning av båda. Helium som inblandning ökar värmetillförseln, vilket kan vara fördel då man svetsar material med stor värmeavledning, till exempel koppar och aluminium.

MIG/MAG-svetsning är en snabb metod, som kräver liten efterbearbetning, för att rensa bort stänk. Men är metoden känslig för rost och orenheter, vilka orsakar porbildning i svetsen. Även luftdrag stör, vilket ofta gör metoden olämplig för utomhusarbeten.

TIG-svetsning ger i allmänhet mer kvalitativa svetsförband än MIG/MAG-svetsning. Svetsförbandet ser bättre ut och innehåller i allmänhet mindre defekter än förband som svetsats med MIG/MAG eller MMA (belagda elektroder), och kallflytningar av svetsmaterial är lätt att undvika. Den största nackdelen med TIG-svetsning är att metoden är förhållandevis långsam. Å andra sidan kräver TIG-svetsning väldigt lite efterarbete, vilket gör metoden lämplig för svetsar som kräver ett snyggt utseende, och/eller jämna övergångar mellan material och svets. Den förhållandevis låga produktiviteten gör att TIG-svetsning normalt inte används till svetsförband med godstjocklekar större än 5 mm ifall andra svetsmetoder duger kvalitetsmässigt.

Kontakta oss

Vi är alltid här för att hjälpa dig! Oavsett om du har en fråga om våra produkter eller tjänster, behöver hjälp med en beställning eller bara vill säga hej.